Miquel Gil torna amb “Geometries” al Palau de la Musica de València. 21 de Març.

Miquel Gil torna amb “Geometries” al Palau de la Musica de València. 21 de Març.

El cantant Miquel Gil presentarà el seu nou disc, «Geometries’, el dijous 21 de març en el Palau de la Música de València i un dia després ho farà en el Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona en el marc del festival Barnasants. L’àlbum és un treball «polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves» que té com a denominador comú les melodies tradicionals i la música d’arrel valenciana. Feia set anys, des de l’edició de «Per marcianes» (Temps Record, 2011), que el músic de Catarroja no publicava noves composicions.

Durant este període, Miquel Gil ha escrit peces per a teatre i documentals, ha explorat nous territoris sonors (des de l’òpera al free-jazz), ha treballat com a actor i, també, ha presentat un programa de televisió. A més, va anar escrivint les cançons que conformen «Geometries».

Ho integren «cants oberts, d’estil andalusí i vocació modal, on les melodies permeten explicar històries i desenvolupar línies instrumentals». En este cas, l’artista ha musicat poemes d’autors sobre els quals ja havia treballat com Vicent Andrés Estellés, Enric Cassasses i Anna Montero, i altres nous com Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia.

Share